Aanhouding na treinongeval op Betuweroute

De politie heeft woensdag een man aangehouden nadat een ongeval met een goederentrein op de Betuweroute bij Angeren plaatsvond waar de locomotief in aanraking kwam met een lorrie voor werkzaamheden. De schade aan de locomotief lijkt mee te vallen.

De persoon die aangehouden is, had als taak als 'verantwoordelijke voor de veiligheid van de werkzaamheden' te functioneren die ter plaatse bezig waren.

In overleg met het Openbaar Ministerie is de man aangehouden voor verhoor. Daaruit moet blijken wat er precies is gebeurd en of er sprake is van verwijtbare schuld, zei een woordvoerder van het Korps landelijke politiediensten (KLPD).

Lorrie
Door het ongeval, dat aan het begin van de middag plaatsvond, vielen geen gewonden. Er was alleen materiële schade.

Volgens de politie reed een goederentrein tegen een lorrie, een soort kar waar materiaal in lag van onderhoudswerkers die bezig waren met het spoor. De onderhoudswerkers waren te laat of vergeten om de lorrie van het spoor te halen, nadat de trein het spoor naderde in de richting van de lorrie.

Het personeel van de trein en de werkers bleven ongedeerd, maar zijn van de schrik bekomen. De goederentrein zelf is niet ontspoord en vervoerde geen gevaarlijke stoffen. De trein reed in de richting van Rotterdam.

Treinverkeer
Vanwege de botsing op de Betuweroute lag een groot deel van de middag in beide richtingen stil. Rond 16.00 uur kwam het treinverkeer weer op gang. Een politiehelikopter heeft foto's van de omgeving van de plaats van het ongeluk gemaakt. Het reizigersverkeer heeft geen hinder ondervonden, doordat dit spoor alleen voor goederen werd gebruikt.

De spoorwegpolitie van het KLPD onderzoekt de toedracht van het ongeval. Ook de Inspectie Leefomgeving en Transport zal een onderzoek laten plaatsvinden naar de toedracht.

Bron: Nu.nl