Limiet grens bedrag aanbesteding station Arnhem

Het budget voor de bouw van station Arnhem zal een maximumprijs krijgen. Dit bedrag zou nog meoten worden bepaald en is afhankelijk van de aanbesteding over wie de ieuwe stationshal aan moet gaan leggen. Dit meldt een woordvoerder van ProRail. In september moet er meer duidelijkheid over zijn.

De bouw van het nieuwe stationsgebouw is ernstig vertraagd inmiddels doordat de kosten hoog uitlopen gezien het futoristische ontwerp van architect Ben van Berkel. Tot nu toe zou nog geen enkele aannemer deze riskante bouw willen realiseren

Bij die procedure is onder meer de verdeling van de risico's van belang. Aannemers willen best genoegen nemen met een lagere prijs, maar zien dan het risico van onverwachte extra kosten over het algemeen het liefst zo veel mogelijk afgewenteld op de aanbestedende partijen.
ProRail wil als hoofdaanbesteder van het project een mislukking als met de eerste aanbesteding van de terminal voorkomen. Toen, nog voor de economische crisis, bleek slechts één consortium geïnteresseerd, voor een bedrag dat naar verluidt twee keer zo hoog was als het budget waar er toen sprake van was.

Inmiddels heeft dit project de gemeente Arnhem ook meer tien keer zoveel meer geld gekost dan verwacht.

Bron: De Gelderlander