Nederlands Oranje-elftal vertraagd vanwege geannuleerde trein

De EK-beker waar Nederland naar op koers is. (Foto: Deutsche Bahn AG / Oliver Lang)
De EK-beker waar Nederland naar op koers is. (Foto: Deutsche Bahn AG / Oliver Lang)

Het Nederlands elftal ondervindt reisproblemen in de aanloop naar de halve finale tegen Engeland. Een dag voor de wedstrijd werd hun geplande treinreis geannuleerd vanwege problemen op het Duitse spoor.

Het team van Oranje zou op dinsdag om 16.00 uur vanuit hun vaste uitvalsbasis in Wolfsburg met de trein naar Dortmund reizen. In Dortmund vindt woensdag om 21.00 uur de halvefinale-wedstrijd tegen Engeland plaats.

Vanwege "een stremming op het traject" is de treinreis geannuleerd, zo meldt de KNVB in een persbericht. Oranje zal nu dinsdagavond naar Dortmund vliegen. Wolfsburg en Dortmund liggen ongeveer 300 kilometer van elkaar vandaan. Vanwege de stremming is een persconferentie van bondscoach Ronald Koeman en speler Nathan Aké niet doorgegaan. Deze zal deze avond alsnog worden afgelegd als een interview tegenover de UEFA.

De Engelse ploeg is zonder problemen op tijd aangekomen in de Duitse speelstad. Voor het Nederlands elftal zijn deze treinproblemen echter nieuw. Tijdens het EK reisde Oranje al twee keer met de trein naar Berlijn. Eén keer moesten ze de bus terug nemen, omdat er 's avonds geen treinen meer naar Wolfsburg reden.

Grote run op tickets

Er is een grote run op de treintickets voor de halve finale tussen Nederland en Engeland wat in het Signal Iduna Park stadion in Dortmund plaatsvind. Volgens NS International waren gisteren de treintickets deze wedstrijd al bijna uitverkocht.

Normaal verkoopt NS International dagelijks enkele tientallen treintickets vanuit Nederland naar Dortmund, maar voor komende woensdag zijn er volgens een woordvoerder tegenover Treinreiziger.nl al meer dan 2.000 tickets verkocht, wat een recordaantal zou zijn. Er wordt verwacht dat die allemaal uitverkocht zullen zijn.