Deutsche Bahn door het stof vanwege uitval, vertraging en overvolle treinen

De Deutsche Bahn gaat door het stof vanwege uitval, vertraging en overvolle treinen tijdens het EK voetbal. (Foto: Deutsche Bahn AG / Tobias Holzer)
De Deutsche Bahn gaat door het stof vanwege uitval, vertraging en overvolle treinen tijdens het EK voetbal. (Foto: Deutsche Bahn AG / Tobias Holzer)

De Deutsche Bahn begrijpt de kritiek van voetbalfans over de overvolle treinen, grote drukte op perrons, uitval van ritten en vertragingen op het Duitse spoor rond het EK voetbal.

Bestuurslid Michael Peterson, die bij Deutsche Bahn verantwoordelijk is voor de ritten over langere afstand, zegt de onvrede en kritiek van voetbalfans te begrijpen, en dat dit niet de kwaliteit is die supporters horen te krijgen.

Begrip

Peterson benadrukt de inzet van Deutsche Bahn om betrouwbaarheid en efficiëntie te garanderen voor de passagiers, vooral tijdens een drukke periode zoals het EK. Inmiddels heeft de Duitse vervoerder al vijf miljoen EK-fans vervoerd: "Daar zijn we blij mee. En wanneer het niet gaat zoals het hoort, vragen we de fans om geduld en begrip."

Volgens de Deutsche Bahn zouden er meer dan honderdduizend DB Euro 24-fantickets verkocht zijn waarmee in Duitsland voor 29 euro naar elke speelstad kan worden gereisd. Tijdens de dagen dat er gespeeld wordt heeft de Deutsche Bahn de capaciteit uitgebreid met ongeveer tienduizend zitplaatsen. Zo rijden er ICE- en IC treinen op volle sterkte. Ook zijn er onderhoudswerkzaamheden eerder uitgevoerd om verstoringen in het treinverkeer te voorkomen.