Deutsche Bahn zet recordaantal treinen in vanwege EK voetbal

De Deutsche Bahn heeft nog nooit eerder zoveel treinen als nu ingezet vanwege het EK voetbal. (Foto: Deutsche Bahn AG / Oliver Lang)
De Deutsche Bahn heeft nog nooit eerder zoveel treinen als nu ingezet vanwege het EK voetbal. (Foto: Deutsche Bahn AG / Oliver Lang)

Nog niet eerder heeft de Deutsche Bahn zoveel meer treinen ingezet, sinds dat het EK voetbal afgelopen vrijdag in Duitsland van start is gegaan. Tegenover spoorwegwebsite Treinreiziger.nl hebben ze laten weten dat de komende periode de capaciteit in de treinen aanzienlijk vergroot is.

Tijdens de dagen dat er gespeeld wordt heeft de Deutsche Bahn de capaciteit uitgebreid met ongeveer tienduizend zitplaatsen. Zo rijden er ICE- en IC treinen op volle sterkte. Volgens de Deutsche Bahn zouden er meer dan honderdduizend DB Euro 24-fantickets verkocht zijn waarmee in Duitsland voor 29 euro naar elke speelstad kan worden gereisd. Ook zouden er meer dan 25.000 Fan BahnCards zijn verkocht waarmee reizigers 25 procent korting krijgen op elke trein voor drie maanden en een gratis verlenging van een jaar als Duitsland in de finale met de beker naar huis gaat. Daarnaast wordt er ook gretig gebruik gemaakt van een speciale InterRail pas voor tijdens het Europees Kampioenschap.

Om drukte te voorkomen heeft de NS heeft vanuit Nederland een reserveringsplicht voor de Intercity Berlijn en de ICE in de richting van Frankfurt ingesteld. Deze geldt van juni tot september.

Bron: Treinreiziger.nl