Opnieuw NS-personeel mishandeld, politie houdt twee jongens aan

Een archieffoto van een arrestatie door de politie. (Foto: Politie)
Een archieffoto van een arrestatie door de politie. (Foto: Politie)

In de buurt van station Purmerend zijn twee tieners aangehouden door de politie. De jongens van 13 en 14 jaar oud, afkomstig uit dezelfde plaats, worden ervan verdacht dat ze dinsdagavond een conducteur op het station hebben aangevallen door hem te bespugen, te slaan en te schoppen.

Het voorval vond plaats rond 21.00 uur. De reden waarom de twee jongens de conducteur hebben aangevallen is niet bekend. De conducteur raakte ernstig gewond en moest behandeld worden door ambulancepersoneel. Er is uiteindelijk aangifte gedaan bij de politie.

Na de mishandeling zijn de twee tieners samen met een groep andere jongens gevlucht, maar handhavers van de gemeente Purmerend hebben hen snel weten te vinden en aan de politie overgedragen. Het duo zit momenteel nog vast.

De NS heeft het incident bestempeld als schokkend."Het is echt bij de konijnen af wat mensen allemaal menen met onze medewerkers te kunnen doen", zegt een woordvoerder tegenover de NOS. Twee weken geleden heeft het gehele OV nog drie minuten stil gestaan vanwege het geweld in het OV wat de spuigaten uitloopt. NS-topman Wouter Koolmees zei dat hij "klaar is met agressie en geweld tegen onze collega's".