Eurostar kondigt nieuwe reisklassen aan

Vervoerder Eurostar heeft nieuwe reisklassen aangekondigd die voor beide treinen hetzelfde zullen zijn. (Foto: Eurostar)
Vervoerder Eurostar heeft nieuwe reisklassen aangekondigd die voor beide treinen hetzelfde zullen zijn. (Foto: Eurostar)

De internationale vervoerder Eurostar heeft pas geleden nieuwe reisklassen aangekondigd. Hiermee zullen de drie verschillende klassen die in zowel de Eurostar als de voormalige Thalys werden gebruikt gelijkgetrokken worden.

De nieuwe reisklassen die vanaf november zullen gelden zijn: Eurostar Standard, Eurostar Plus en Eurostar Premier. Daarnaast breidt Eurostar het aanbod 'Connecting tickets' uit waardoor reizigers vanuit Nederland af kunnen reizen naar ruim honderd andere Franse bestemmingen waar men in Parijs gemakkelijk kan overstappen van een Eurostar-trein naar een SNCF-trein.

Nieuwe reisklassen

Zowel de Standard-, Standard Premier- en Business Premier-klassen op de route naar Londen als de reisklassen Standard-, Comfort- en Premium op de routes naar België en Frankrijk worden vervangen door drie nieuwe reisklassen. De Eurostar Standard biedt een flexibele en snelle oplossing met kleine snacks en drankjes die verkrijgbaar zijn in de bistro. Eurostar Plus biedt straks flexibiliteit, extra comfortabele zitplaatsen en meer werkruimte, waarbij in de Eurostar naar Londen gebruik wordt gemaakt van bediening met hapjes en drankjes. Eurostar Premier biedt onder meer exclusieve toegang tot de lounge, een eersteklas culinaire ervaring, een 'priority lane' bij de douane van en naar Londen en dat je verzekerd bent van een zitplaats op een andere trein op dezelfde reisdag.

Tickets en reservering

Net als voorheen zijn er, binnen alle reisklassen, geen verborgen kosten verbonden aan de tickets. Ook kunnen klanten nog steeds gebruik maken van voordelen als het ongelimiteerde bagage beleid, gratis stoelreservering, gratis wifi aan boord en een stopcontact bij elke stoel.

Daarnaast kunnen klanten die reizen met Eurostar Standard en Eurostar Plus hun ticket zo vaak als nodig omboeken zonder extra kosten tot één uur voor vertrek en hun geld terugvragen tot 7 dagen voor vertrek. Klanten in de Premier-klasse kunnen hun tickets kosteloos omruilen of een terugbetaling krijgen tot twee dagen na hun vertrek.

De tickets voor de nieuwe reisklassen zijn al via de boekingswebsites te koop. Deze zijn pas mogelijk voor reizen vanaf 4 november.