Vanaf 6 mei rijden er extra Arriva-treinen naar de Eemshaven

Vanaf 6 mei rijden er extra Arriva-treinen naar de Eemshaven. (Foto: Treinenweb)
Vanaf 6 mei rijden er extra Arriva-treinen naar de Eemshaven. (Foto: Treinenweb)

Vanaf 6 mei zullen er meer Arriva-treinen tussen Groningen en station Eemshaven rijden, waar een aansluiting is met de veerboot naar Borkum. Dit is de tweede keer dit jaar dat Arriva extra treinen inzet naar de haven.

De extra stoptreinen vertrekken vanaf station Groningen naar de Eemshaven om 10:52, 11:22 en 13:52 op doordeweekse dagen. Op zaterdag rijden er extra treinen om 7:52, 10:52, 11:52, 14:22 en 16:52. Op zondag zijn er extra stoptreinen om 6:22 en 14:22. Ongeveer een uur later vertrekken de treinen weer vanuit de Eemshaven naar Groningen.

Groei van aantal treinen per dag

Station Eemshaven is het meest noordelijk gelegen treinstation van ons land en werd in 2018 geopend. De trein uit Roodeschool rijdt sindsdien enkele keren per dag door naar de Eemshaven. Inmiddels is dit aantal treinen gegroeid. Vanaf de opening reden er drie tot vijf treinen per dag, met in de winterperiode maar eentje.

Met de extra treinen rijden er nu op werkdagen vijftien treinen naar de Eemshaven. Op zaterdag zijn dit er tien en op zondag zes. Deze dienstregeling blijft minstens geldig tot het einde van het jaar.