Komend weekend geen treinverkeer op Zeeuwse Lijn vanwege werkzaamheden

Komend weekend is er geen treinverkeer op de Zeeuwse Lijn vanwege werkzaamheden. (Foto: NS)
Komend weekend is er geen treinverkeer op de Zeeuwse Lijn vanwege werkzaamheden. (Foto: NS)

De Zeeuwse Lijn tussen Roosendaal en Vlissingen krijgt komend weekend groot onderhoud. Hierdoor zullen er tussen beide stations dan geen treinen rijden. De NS zet treinvervangende bussen in om de reizigers naar een station te brengen.

De werkzaamheden vinden plaats tussen zaterdag en maandag. Zo wordt er in die periode onder meer gewerkt aan overwegen, perrons, en de onderliggende kabelinfrastructuur. Tijdens deze werkzaamheden  worden er door NS bussen ingezet. In de ochtendspits van maandag zal het treinverkeer weer rijden.

ProRail en NS raden de reiziger aan de reisapp te checken voor vertrek en rekening te houden met extra reistijd. Ook wordt hier aangegeven waar de bussen bij de stations zullen vertrekken en aankomen.

Werkzaamheden

In Roosendaal werkt spoorbeheerder ProRail op twee plekken aan de overweg (Fuis en Heerma van Vosstraat). Deze overwegen blijven open voor het wegverkeer. In Lewedorp (Nieuw Kraayertsedijk) en Kapelle (Dijkdaalseweg) worden er twee overwegen vervangen. Wegverkeer zal hiervoor moeten omrijden en er zal voor hun een omleidingsroute zijn.

Bij Arnemuiden wordt er gewerkt aan de keerwanden van het perron. Daarnaast wordt er op diverse plekken ook onderhoud gepleegd aan het spoor zelf.