Internationale treinen rijden mogelijk eerder naar Duitsland door eerder einde van staking

De Deutsche Bahn zal eerder dan gepland weer rijden nu de staking vervroegd ten einde komt. (Foto: Rob Dammers)
De Deutsche Bahn zal eerder dan gepland weer rijden nu de staking vervroegd ten einde komt. (Foto: Rob Dammers)

De NS heeft bevestigd dat alle internationale treinen naar Duitsland mogelijk weer zullen rijden vanaf maandag. Dit besluit komt nadat de Duitse vakbond GDL heeft aangekondigd dat de staking van treinmachinisten eerder zal eindigen dan gepland.

De geplande zesdaagse staking van personeel van Deutsche Bahn zou oorspronkelijk tot maandag 18.00 uur duren. Echter, de Duitse vakbond GDL heeft gemeld dat de werkonderbreking nu al om 1.00 uur in de nacht van zondag op maandag zal eindigen. Tijdens de staking rijdt de DB met een binnenlandse nooddienstregeling waardoor er nog enkele langeafstandstreinen ingezet worden. Het goederenvervoer buiten de Deutsche Bahn om is niet betrokken bij de staking.

Staking

Sinds woensdag reden er geen treinen tussen Nederland en Duitsland vanwege de staking. Dit betrof onder andere alle ICE International-treinen naar Duitsland en de intercity naar Berlijn evenals de NightJet naar Zurich, Wenen en Innsbruck. Daarnaast reden er sinds woensdag geen treinen van Arriva tussen Heerlen en de Duitse stad Aken. De TUI SKI-Express uitgevoerd door Green City, rijdt overigens wel tussen Oostenrijk en Nederland.

De NS benadrukt dat het nog niet zeker is of alle treinen maandag weer volgens dienstregeling rijden. Het advies is om vooraf de reisplanner te raadplegen.