Deze ochtend hinder op spoor vanwege winterweer

Deze ochtend is er hinder op het spoor vanwege het winterweer. (Foto: Ramon Vasconcellos)
Deze ochtend is er hinder op het spoor vanwege het winterweer. (Foto: Ramon Vasconcellos)

De winterse sneeuwbuien in het land hebben dinsdagochtend op diverse plekken voor problemen op het spoor gezorgd. Op een aantal drukke trajecten zijn wisselstoringen ontstaan die het treinverkeer voleldig of gedeeltelijk hebben platgelegd. De problemen zijn pas na de ochtendspits verholpen, verwacht de NS.

Er zijn geen sprinters op het traject Roosendaal-Vlissingen vanwege een wisselstoring. Tussen Arnhem en Doetinchem zijn er geen treinen vanwege een sein- en overwegstoring. Ook op de trajecten Schiphol-Leiden en Leiden-Den Haag rijden bijvoorbeeld minder intercity's. Het traject tussen Zwolle en Groningen is momenteel niet toegankelijk vanwege een aanrijding. Reizigers op de trajecten Leiden-Lelystad Centrum en Schiphol Airport-Utrecht Centraal worden geadviseerd om de metro te nemen om op hun bestemming te komen.

"De wisselstoringen in het land hebben zeker te maken met het koude weer", verklaart een NS-woordvoerder tegenover NU.nl. Zij raadt de reizigers aan om de reisplanner goed in de gaten te houden voor vertrek, en rekening te houden met extra reistijd.