NS en Rover zoeken ideeën om treinreizen te verbeteren

 (Foto: Treinenweb)
(Foto: Treinenweb)

Reizigersvereninging Rover heeft een wedstrijd uitgeschreven om het reizen per trein te verbeteren. Iedereen die met de trein reist is van harte welkom om zijn of haar idee in te dienen. Het beste idee wordt door NS daadwerkelijk uitgevoerd met een budget van 1,5 miljoen euro, en de winnaar krijgt een rondreis door Zwitserland.

In 2022 werden treinreizigers geconfronteerd met verminderde treindiensten bij NS als gevolg van een tekort aan personeel. Dit resulteerde in langere reistijden en vollere treinen. Rover verzocht om compensatie, en nu is er goed nieuws: NS heeft een bedrag van 1,5 miljoen euro vrijgemaakt om de reizigers te voorzien van een tegemoetkoming. Dit bedrag was oorspronkelijk een boetebedrag omdat de NS in 2022 minder treinen had ingezet, maar is uiteindelijk omgezet in een goed doel voor de reizigers.

Inzendingen

De inzendingen mogen alleen betrekking hebben op het treinreizen, en dus niet op bijvoorbeeld stations, die door ProRail worden beheerd. Een deskundige jury zal de inzendingen beoordelen, en het winnende idee zal door NS worden uitgevoerd. Als extra beloning ontvangt de winnaar een zesdaagse treinreis voor 2 personen door Zwitserland in een Zwitserse panoramatrein, ter waarde van € 2350. De tweede en derde prijs bestaan uit Interrail-passen waarmee enkele dagen binnen Europa gereisd kan worden per trein. Deze prijzen worden aangeboden door Treinrondreis.nl. De ideeën kunnen via deze website worden ingediend.