NS past dienstregeling in Noord-Holland aan vanwege storm Henk

De NS past de dienstregeling in Noord-Holland aan vanwege storm Henk. (Foto: Onbekend)
De NS past de dienstregeling in Noord-Holland aan vanwege storm Henk. (Foto: Onbekend)

De NS past de dienstregeling aan tussen Heerhugowaard en Den Helder vanwege storm Henk. Het vervoersbedrijf meldt dat er tussen dinsdag 21.00 uur en woensdag 06.00 uur hinder zal zijn op dit traject.

Normaal gesproken rijdt de trein vanuit Nijmegen rechtstreeks naar Den Helder, maar vanwege de aanpassingen zullen reizigers naar het eindpunt van de spoorlijn nu moeten overstappen in Heerhugowaard. De aansluitende trein naar Den Helder zal op een langzamer tempo rijden dan gebruikelijk, waardoor een extra reistijd van ongeveer vijftien minuten ontstaat. Tussen Breda en Rotterdam Centraal rijden er op de HSL minder treinen door harde wind.

De storm zal dinsdagavond en -nacht over Nederland razen. Het KNMI heeft code geel afgegeven voor de privincies Zeeland, Zuid- en Noord-Holland, Friesland, Groningen, Utrecht, Flevoland, Drenthe en Overijssel. Vooral in het noordelijk kustgebied kunnen windsnelheden oplopen tot 110 kilometer per uur.

De rederijen Doeksen en Wagenborg die naar de Waddeneilanden varen, hebben nog niks gemeld over een aangepaste dienstregeling.