Spoorvakbonden FNV Spoor en CNV geven laatste waarschuwing aan NS

Spoorvakbonden FNV Spoor en CNV geven laatste waarschuwing aan NS. (Foto: NS)
Spoorvakbonden FNV Spoor en CNV geven laatste waarschuwing aan NS. (Foto: NS)

Op woensdag 13 december zullen de spoorvakbonden FNV Spoor en CNV een waarschuwingsactie houden bij het hoofdkantoor van NS in Utrecht. Deze actie is bedoeld als laatste waarschuwing aan de Raad van Bestuur van de NS om met een verbeterd voorstel voor de cao te komen.

Na een zesdaagse onderhandelingsperiode over een nieuwe cao voor NS-medewerkers, is er nog geen vooruitgang geboekt. FNV Spoor meldt dat ondanks grondige besprekingen over alle details en concessies op kleine kwesties, cruciale onderwerpen nog steeds onbesproken blijven, meldt FNV Spoor. Het voorgestelde loonbod voor 2024 van slechts 2,45 procent wordt door de vakbonden 'beschamend' genoemd.

De vakbonden roepen NS-topman Wouter Koolmees op om met verbeterde voorstellen te komen. De laatste formele onderhandelingen staan gepland op 14 en 15 december. Als NS niet ingaat op de eisen van de vakbonden, wordt er gedreigd met een herhaling van de situatie van vorig jaar, waarbij er toen een estafettestaking werd gehouden en een staking waarbij het treinverkeer bij NS in heel Nederland werd stilgelegd.