Arriva start namenwedstrijd voor treinen tussen Zutphen en Oldenzaal

Een LINT op het traject tussen Zutphen en Oldenzaal. (Foto: Rob Dammers)
Een LINT op het traject tussen Zutphen en Oldenzaal. (Foto: Rob Dammers)

Vanaf 10 december gaat Arriva het treinvervoer op het traject Zutphen-Hengelo-Oldenzaal verzorgen. Van de 9 treinen die worden ingezet moeten er nog 7 een naam krijgen van een favoriete bestemming in Twente of langs de lijn vanaf Zutphen. Om dit voor elkaar te krijgen is de vervoerder een wedstrijd gestart.

Het is tot en met 22 november 2023 mogelijk om een inzending met een locatie in te dienen. De naam van een stad, bezienswaardigheid, een rivier, een gebied, een gebouw, festival of misschien wel een museum. Als het maar in de buurt van het traject is, of iets met de streek Twente heeft te maken. Voor de winnende inzendingen heeft Arriva enkele prijzen, waaronder een diner of een dagkaart voor een heel weekend gratis reizen. De wedstrijd vindt hier is hier te vinden.

Selectie

Een vijf-koppige jury kiest uit alle ingezonden namen vijftien bestemmingen uit. Van 1 december tot en met 6 december is het mogelijk om op deze namen te stemmen, waaruit uiteindelijk 7 namen gekozen worden. Daarna worden de definitieve bestemmingen bekend gemaakt.