Treinverkeer rondom Rotterdam ontregeld na bovenleidingbreuk

Het treinverkeer rondom Rotterdam is maandagmorgen ontregeld na een bovenleidingbreuk. (Foto: Treinenweb)
Het treinverkeer rondom Rotterdam is maandagmorgen ontregeld na een bovenleidingbreuk. (Foto: Treinenweb)

Maandagochtend na de spits is een Thalys-trein van de Eurostar gestrand bij Rotterdam Stadion nadat een bovenleiding op de trein was gevallen. De reizigers in de trein zijn inmiddels geëvacueerd. Het treinverkeer rond Rotterdam is ernstig verstoord als gevolg van deze situatie en mogelijk ook door andere oorzaken.

Momenteel rijdt er vanaf Rotterdam enkel treinverkeer in de richting van Gouda en Utrecht. Al het treinverkeer in de andere richtingen schijnt vanwege de beveiliging van de bovenleiding vanzelf gestremd te zijn.

Flinke schade

Spoorbeheerder ProRail heeft bevestigd dat de bovenleiding gebroken is en dat deze op de Thalys-trein terecht is gekomen, en spreekt over "flinke" schade. Het is niet duidelijk hoe dit gebeurd kon zijn, en de spoorbeheerder zal dit gaan onderzoeken.

Aan boord van de internationale trein bevonden zich op dat moment 260 reizigers. Zij zijn inmiddels geëvacueerd en met een andere trein naar Rotterdam Centraal gebracht.

ProRail is momenteel aan het onderzoeken hoeveel schade er ontstaan is, en hoelang het herstel zal gaan duren. De NS meldt dat het treinverkeer rond 12:00 uur weer op gang zal komen in alle richtingen van Rotterdam waar momenteel geen treinen rijden. NS-woordvoerder Arno Leblanc meldt op X, het voormalige Twitter dat gestrande reizigers een kopje koffie of twee krijgen aangeboden.