Komend weekend geen treinen van en naar Amersfoort vanwege onderhoud aan sporen

Komend weekend rijden er geen treinen van en naar Amersfoort vanwege onderhoud aan de sporen. (Foto: Cquarles)
Komend weekend rijden er geen treinen van en naar Amersfoort vanwege onderhoud aan de sporen. (Foto: Cquarles)

Van zaterdagnacht 30 september 01.00 uur tot maandagochtend 2 oktober 05.00 uur rijden er geen treinen van en naar station Amersfoort Centraal. In dit weekend voeren aannemers van ProRail verschillende werkzaamheden uit. NS zet bussen in voor de reizigers.

Toekomstige werkzaamheden

De werkzaamheden zijn noodzakelijk voor de voorbereiding op de ombouw van de sporen aan de westzijde van het station. In 2024 zal deze op de schop gaan door ze te 'ontknopen' en de wissels opnieuw in te delen. Daarnaast wordt het beveiligingssysteem aangepast en wordt het opstelspoor voor de PON-lijn verlengd. Ook worden er kabels, leidingen en wisselverwarming vervangen en wordt het perron op spoor 1 op de juiste hoogte gebracht zodat reizigers helemaal gelijkvloers kunnen instappen in de Sprinters.

Wanneer alle werkzaamheden in 2024 gereed zijn, kunnen de treinen sneller rijden. Hierdoor neemt de reistijd tussen Utrecht en Amersfoort af. In het weekend van 30 september tot en met 2 oktober voeren we de eerste voorbereidingen voor deze werkzaamheden uit.

Werkzaamheden komend weekend

Tijdens de werkzaamheden komend weekend wordt er op meerdere plekken tegelijk gewerkt. Zo worden er bij Hoevelaken bovenleidingsportalen en kabels vervangen. Tussen Den Dolder en Amersfoort en tussen Amersfoort en Nijkerk worden er verschillende onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan de bovenleiding. Bij station Amersfoort Centraal wordt er gewerkt aan de enkele belangrijke technische gebouwen en wordt er onderhod gepleegd aan bevestigingsmateriaal. Tot slot wordt op een deel van het traject tussen Amersfoort Centraal en Amersfoort Schothorst de spoorstaven vernieuwd

Reisadvies

Van zaterdagnacht 30 september 01.00 uur tot maandagochtend 2 oktober 05.00 uur is er geen treinverkeer mogelijk van en naar station Amersfoort Centraal. Er worden bussen ingezet door zowel treinvervoerder Connexxion als NS. Ook zijn er verschillende omreisroutes. Het advies voor reizigers is om de reisplanner van te voren te checken.