NS-conducteur gestoken op station Schagen

Een archieffoto van een aanhouding. (Foto: Politie.nl)
Een archieffoto van een aanhouding. (Foto: Politie.nl)

Woensdagmiddag heeft zich een steekincident voorgedaan op het station van Schagen, waarbij een NS-conducteur lichtgewond raakte. De aanval vond plaats rond 16.00 uur.

Na het incident werd één verdachte door de politie gearresteerd, terwijl een tweede verdachte na een zoektocht met politiehonden aan werd aangehouden op de Nieuwe Laagzijde, enkele honderden meters van het station vandaan.

Lokale bewoners werden geïnformeerd via een burgernetmelding en kregen het advies om uit te kijken naar een jongeman, met het advies om de personen niet zelf te benaderen. De identiteit van de verdachte is nog niet vrijgegeven. Ook over het motief is er momenteel niks bekend.

Een woordvoerder van de NS heeft bevestigd dat de persoon die gewond raakte een conducteur van hun is. "Dit is afschuwelijk. Helaas zien we het vaak, geweldsdelicten, aanvallen in en rond de trein, dat is vreselijk." De treinmedewerker hoefde niet naar het ziekenhuis. Volgens een persfotograaf die ter plaatse was zouden er veel scholieren op het station aanwezig zijn geweest die getuige waren.