HEMA en NS verlengen contract voor filialen op de stations

De nieuwe HEMA in de IJ-hal achter Amsterdam Centraal. (Foto: NS)
De nieuwe HEMA in de IJ-hal achter Amsterdam Centraal. (Foto: NS)

De HEMA zal ook de komende zeven jaar op de stations van NS te vinden zijn. De winkelketen heeft met de NS een overeenkomst getekend voor de huurverlenging van de winkels op negen grote stations Utrecht Centraal, Rotterdam Centraal, Den Haag Centraal, Amsterdam Centraal, Leiden Centraal en Amsterdam Zuid, ’s-Hertogenbosch, Alkmaar en Maastricht.

De HEMA gaat een nieuwe formule voeren en de winkels worden binnenkort opnieuw ingericht en opgefrist. Het vertrouwde HEMA-assortiment wordt nog meer afgestemd op de (door)reizende bezoekers van de winkels. De eerste winkel met de nieuwe formule is eind augstus al geopend aan de IJ-zijde op Amsterdam Centraal.

Uitgebreid assortiment

Femke Woudstra, directeur Stationsmanagement & Exploitatie NS Stations reageert verheugd: "Wij zijn blij dat HEMA de komende jaren onderdeel blijft uitmaken van het retailaanbod op onze stations. HEMA is beeldbepalend en een belangrijke toevoeging in het aanbod op de stations. Dit zien we ook terug in de hoge waardering van onze reizigers. Met de nieuwe frisse winkels, die aangepast zijn op de high-traffic omgeving, kunnen we het partnership een goed vervolg geven."

De HEMA heeft een uitgebreid assortiment voor dagelijkse behoeftes, zoals zoals textiel voor het huishouden, schoonheidsproducten, mode, bureauartikelen en een uitgebreid aanbod aan huishoudproducten, feest- en cadeauartikelen en een vernieuwd assortiment van versnaperingen en dranken maar ook de bekende producten zoals het broodje met de halve rookworst en de hotdogs. Afrekenen in de winkel kan net als bij vele andere winkels ook via een zelfscankassa.

Nieuwe formule

HEMA heeft ruim anderhalf jaar geleden een nieuwe koers ingezet, met als doel HEMA weer 'Echt HEMA' te maken. Onderdeel daarvan is de ontwikkeling van vernieuwde winkels. In maart en april opende HEMA vier pilots van deze spiksplinternieuwe winkels. Op basis van deze vier winkels worden nu onderdelen of delen hiervan doorgevoerd in nieuwe winkels en de winkels die verbouwd worden.  

In november en december van dit jaar volgen de verbouwingen van de HEMA-winkels op de stations: Utrecht Centraal, Rotterdam Centraal, Den Haag Centraal, Leiden Centraal en ’s-Hertogenbosch. De winkels op de stations Alkmaar, Maastricht en Amsterdam-Zuid volgen begin 2024.