NS opent komende dagen UpCycleshop in Goes

De NS Upcycleshop is weer terug en gaat de komende dagen weer open. Van donderdag tot en met zaterdag is het in Goes mogelijk om weer leuke ge-upcyclede spoorse artikelen aan te schaffen.

In het assortiment vindt je dit jaar onder meer: dien(st)blaadjes, notitieblokjes of onderzetters van voormalige reisinformatieborden, toilettassen van treinstoelbekleding of reistassen gemaakt van oude banden van OV-fietsen. De locatie voor de tijdelijke winkel in Goes is gekozen vanwege het 150-jarige bestaan van de Zeeuwse spoorlijn waarbij er tijdens deze periode ook een hoop evenementen op en langs het spoor te vinden zijn. Eerder stond de Upcycle Shop in Utrecht, Rotterdam en Leiden.

Upcyclen

NS wil graag zoveel mogelijk oude materialen van stations, treinen en werkplaatsen een nieuwe bestemming geven. Bij de modernisering van een trein wordt 99 procent circulair verwerkt, 86 procent van alle materialen wordt opnieuw geplaatst in de trein en 13 procent krijgt een tweede leven buiten de trein. De vervoerder werkt samen met verschillende duurzame ondernemers om van deze oude treinonderdelen, zoals treinvloeren en instaptredes, weer nieuwe producten te maken. Het assortiment kan je ook vinden op een speciale UpCycle-pagina op NS.nl.

De winkel is op deze data en tijden geopend:

Donderdag 7 september: 13:00 – 18:00 uur.
Vrijdag 8 september: 09:00 – 18:00 uur.
Zaterdag 9 september: 09:00 – 18:00 uur.

Bron: NS