Geen treinen tussen Oldenzaal en Zutphen vanwege personeelstekort

Geen treinen tussen Oldenzaal en Zutphen vanwege personeelstekort. (Foto: Rob Dammers)
Geen treinen tussen Oldenzaal en Zutphen vanwege personeelstekort. (Foto: Rob Dammers)

Vandaag zullen er vanwege tekort aan machinisten geen treinen rijden op het traject tussen Oldenzaal, Hengelo en Zutphen. Om dit op te vangen zullen er bussen worden ingezet.

Dit is niet de eerste keer dat treindiensten worden geschrapt als gevolg van een tekort aan machinisten. Al geruime tijd is er sprake van een vergelijkbaar probleem waarbij treinen tussen Zwolle en Kampen niet kunnen rijden vanwege onvoldoende personeel.

Er zullen bussen beschikbaar zijn op het traject tussen Oldenzaal, Hengelo en Zutphen, met een halfuursdienst van 06:00 uur tot 01:00 uur.

Nieuwe machinisten

Keolis heeft aangegeven dat er momenteel nieuwe machinisten worden opgeleid om het personeelstekort aan te pakken. In september zal de opleiding plaatsvinden die ongeveer vijf maanden in beslag zal nemen.

Nadat de opleiding is afgerond, moet het nieuwe personeel nog goedkeuring krijgen van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Zodra dit gebeurd is mag het personeel zelfstandig treinen rijden. Keolis geeft aan dat hier wel enige tijd overheen zal gaan.

Keolis hoopt vanaf december voldoende personeel beschikbaar te hebben.