Vijf spoorwerkers in Italië omgekomen bij aanrijding

In ItaliŽ zijn vijf spoormedewerkers omgekomen na een aanrijding op het spoor. (archieffoto) (Foto: Tenam2)
In ItaliŽ zijn vijf spoormedewerkers omgekomen na een aanrijding op het spoor. (archieffoto) (Foto: Tenam2)

Bij een treinongeval in het noorden van Italië zijn volgens berichten in de Italiaanse media vijf spoorwerkers omgekomen. Twee anderen liepen verwondingen op en zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De machinist is eveneens naar het ziekenhuis gebracht.

Het incident vond plaats rond middernacht nabij het station in Brandizzo, een kleine 20 kilometer ten noordoosten van Turijn. Tijdens onderhoudswerkzaamheden werden de spoorwerkers om onbekende redenen aangereden door de passerende trein die volgens bronnen 160 kilometer per uur zou hebben gereden. De identiteit van de slachtoffers is op dit moment nog niet bekend.

In de trein bevonden zich geen passagiers. Het treinverkeer tussen Turijn en Chivasso is tijdelijk stilgelegd. Hulpdiensten, waaronder de brandweer, politie en het Rode Kruis, zijn ter plaatse om bijstand te verlenen.

Burgemeester Paolo Bondini van Brandizzo spreekt over een "tragische gebeurtenis". Hij sluit niet uit dat er mogelijk sprake is van een communicatiefout, en benadrukt dat het nodig zal zijn om de resultaten van het onderzoek af te wachten. Spoorbeheerder Rete Ferroviaria Italia heeft in een verklaring zijn medeleven betuigd aan de nabestaanden van het ongeval.