NS bracht tijdens Dutch Grand Prix recordaantal reizigers naar Zandvoort

De NS bracht dit jaar een recordaantal reizigers naar Zandvoort tijdens de Grand Prix. (Foto: NS)
De NS bracht dit jaar een recordaantal reizigers naar Zandvoort tijdens de Grand Prix. (Foto: NS)

NS heeft tijdens de Dutch Grand Prix ruim 134.000 enthousiaste racefans met de trein naar Zandvoort gebracht. De NS spreekt van een nieuw record in vergelijking met de voorgaande jaren. De vervoerder heeft het gehele weekend overdag twaalf treinen per uur laten rijden om alle racefans van en naar Zandvoort te brengen. Gemiddeld ging het om 10.000 reizigers per uur die onderweg waren naar de trainingen, kwalificatie en de wedstrijd.

Het weekend is tot dusver goed verlopen. Door het regenachtige weer op zaterdag en zondag hebben nog meer fans de trein genomen. Iedereen die per trein naar Zandvoort is gereisd, was op tijd op het circuit om de races bij te wonen. Volgens de vervoerder was de sfeer op de stations en in de trein feestelijk te noemen.

"Ook dit jaar hebben we weer veel bezoekers snel en veilig naar hun race gebracht. Door de regenbuien waren het er dit jaar nog meer dan voorgaande edities. Dit hadden we niet kunnen doen zonder de inzet van alle NS- en ProRail-collega's voor en achter de schermen", zegt Tjalling Smit, van de Raad van Bestuur NS.

Vanwege personeelstekort was de NS genoodzaakt om de dienstregeling in het weekend aan te passen op diverse andere trajecten. Zo reden er enkele treinen niet, en maakten bepaalde treinen op bepaalde stations een extra stop.

Record

NS heeft dit F1-weekend ruim 134.000 enthousiaste racefans met de trein naar Zandvoort gebracht. In de geschiedenis van het evenement zijn nog nooit zo veel mensen met de trein naar Zandvoort gekomen. Vorig jaar telde de NS nog 120.000 race-liefhebbers die de trein pakten, en het jaar daarvoor 90.000 liefhebbers. Om alle reizigers van en naar Zandvoort te brengen werd er gebruik gemaakt van de Grand Prix dienstregeling, waarin elke vijf minuten een trein naar Zandvoort vertrekt. Iedereen die per trein naar Zandvoort is gereisd, was op tijd op het circuit om de races bij te wonen. De sfeer in de treinen en op de stations was feestelijk en NS kijkt terug op een mooi weekend met als hoogtepunt de winst van Max Verstappen.