Komende periode werkzaamheden tussen Gouda en Den Haag

Komende periode vinden er op bepaalde momenten werkzaamheden plaats tussen Gouda en Den Haag. (Foto: NS)
Komende periode vinden er op bepaalde momenten werkzaamheden plaats tussen Gouda en Den Haag. (Foto: NS)

Komende week werkt spoorbeheerder ProRail aan het spoor rond Den Haag en Gouda. Daarom rijden er 16 en 17 augustus geen treinen tussen Den Haag Centraal en Den Haag Ypenburg. Doorgaande reizigers naar Utrecht Centraal en verder wordt geadviseerd om te reizen via Schiphol Airport, Leiden Centraal of Rotterdam Centraal. Tussen Den Haag Centraal en Den Haag Ypenburg zet NS bussen in.

Zaterdag 19 en zondag 20 augustus werkt ProRail aan het spoor rond Gouda. Daardoor rijden er geen treinen van, via en naar Gouda. NS zet bussen in. Reizigers moeten rekening houden met extra reistijd en drukte.

Reisadvies

Er rijden NS-bussen tussen:

  • Gouda - Alphen aan den Rijn
  • Den Haag Ypenburg - Woerden
  • Gouda - Rotterdam Alexander (vanaf Rotterdam Alexander reis je met de metro naar Rotterdam Beurs waar je overstapt in de richting van Rotterdam Centraal)

Reizigers kunnen gebruik maken van een omreisroute of NS-bussen. Tijdens de werkzaamheden adviseren ProRail en NS reizigers tijdig hun reis van deur tot deur te plannen in de NS-App of via de website van NS.

In het weekend van 16 en 17 september maakt ProRail het werk rond Gouda af en rijden er opnieuw geen treinen

Werkzaamheden

Aan de zuidkant van station Gouda wordt momenteel gewerkt aan de bouw van zestig woningen. ProRail verlegt tijdens deze periode de kabels voor het treinverkeer zodat de werkzaamheden voor de bouw van start kunnen gaan. Er wordt in het weekend non-stop gewerkt aan het verleggen en testen om alles op tijd weer in werking te krijgen.

Ook wordt er bij Moordrecht en tussen Nieuwekerk aan den IJssel en Capelle aan den IJssel gewerkt aan het spoor. Hier komen nieuwe dwarsliggers en wordt het ballast vervangen.