Man aangehouden na meeliften op ICE-trein

Een ICE-trein van de Deutsche Bahn. (Foto: Rob Dammers)
Een ICE-trein van de Deutsche Bahn. (Foto: Rob Dammers)

De Duitse politie heeft een 41-jarige man aangehouden nadat hij meelifte op de koppeling van een gekoppelde ICE-trein. De waaghals nam een rookpauze op het treinstation in Plattling, waarna hij tot de ontdekking kwam dat de deuren van zijn trein sloten, waarna hij besloot om zijn trein niet te missen door op de koppeling mee te liften.

Het incident vond maandag plaats op de trein van Dortmund naar Wenen op het station van Plattling in Neder-Beieren. Reizigers zagen dat de man gevaarlijke toeren uithaalde en waarschuwden de hulpdiensten. Op het hoogtepunt zou de trein 160 kilometer per uur gereden hebben. Nadat de machinist op de hoogte werd gesteld van de verstekeling, werd de trein voorzichtig afgeremd om de man niet in gevaar te brengen, waarna er een stop kon worden ingelast op station Osterhofen. Hier werd de man gearresteerd.

Hij wordt beschuldigd van wangedrag en zwartrijden en werd later weer vrijgelaten. Volgens Der Spiegel veroorzaakte deze domme actie een vertraging voor in totaal dertien treinen.