Treinreiziger.nl organiseert dit jaar weer Kilometer Kampioen

Dit jaar kunnen spoorliefhebebrs weer meedoen aan de Kilometer Kampioen. (Foto: Treinenweb)
Dit jaar kunnen spoorliefhebebrs weer meedoen aan de Kilometer Kampioen. (Foto: Treinenweb)

De website Treinreiziger.nl komt dit jaar weer met een nieuwe editie van de Kilometer Kampioen wedstrijd. Op zaterdag 16 september kunnen liefhebbers weer meedoen aan de wedstrijd om binnen 24 uur zoveel mogelijk kilometers over het Nederlandse spoor te maken. De wedstrijd zal onderdeel zijn van de Raildagen die voor het eerst dit jaar worden georganiseerd.

Het is de vierde editie van de Kilometer Kampioen die plaats zal vinden. De vorige wedstrijd vond in 2019 plaats. Normaal wordt de wedstrijd elke twee jaar gehouden, maar vanwege de coronapandemie was die er in 2021 niet. De website schrijft dat de populariteit niet afneemt. Van 200 deelnemers van de vorige editie zou 66 procent hebben aangegeven om ook dit jaar weer mee te doen. Iedereen die met de trein kan reizen mag meedoen. Bij de vorige editie was de jongste deelnemer 8 jaar, en de oudste 77 jaar. Ook waren er vier Belgen en drie Duitsers die een gooi waagden om de meeste kilometers af te leggen.

De verplichte aanmelding zal in juli geopend worden. Bij de aanmelding wordt er een treinticket aangeboden en zullen de deelnemers naar verwachting weer een Kilometer Kampioen shirt krijgen. Treinreiziger.nl wil de exacte regels nog vastleggen en heeft daarvoor een enquête gepubliceerd. Er zijn 150 plaatsen voor deelnemers in de wedstrijd.

De Kilometer Kampioen 2023 wordt mede mogelijk gemaakt door Railforum, NS en Arriva. De wedstrijd vindt plaats tijdens de Raildagen die het Railforum heeft opgezet waarbij er diverse spoorgerelateerde evenementen in het hele land te vinden zijn. Ook zal Railforum Treinreiziger.nl ondersteunen met de wedstrijd.

Bron: Treinreiziger.nl