Zondagavond geen treinverkeer meer rondom Amsterdam vanwege verstoring

 (Foto: Treinenweb)
(Foto: Treinenweb)

Door de enorme impact van de storing op de verkeersleidingspost bij ProRail is er zondagavond geen treinverkeer mogelijk van en naar Amsterdam Centraal. Ook rijden er geen treinen van en naar de omliggende stations, zoals Schiphol Airport en de andere Amsterdamse stations. 

Tijdens de verstoring zijn een hoop bezoekers van van het concert Harry Styles gestrand in Amsterdam. Het AFAS laat weten dat er voor opvang is gezorgd bij AFAS Live. Hier kunnen gestrande wachten op hun vervangend vervoer en zijn er telefoonopladers te leen om een telefoon op te laden.

ProRail en NS adviseren gestrande reizigers om alternatief vervoer te regelen. Op Twitter worden momenteel mensen geholpenmet een lift om richting hun bestemming te komen. De NS houdt de reizigers zo goed mogelijk op de hoogte van de situatie.

Uitval van treinverkeer rond Amsterdam

Zondagmiddag kreeg ProRail te maken met een storing bij de verkeersleidingspost Amsterdam. Deze leek rond 20:00 te zijn verholpen. Helaas bleek dit niet het geval, waardoor er nu nog geen treinverkeer mogelijk is van en naar Amsterdam en omliggende stations.

Verwachting maandag

De verwachting is dat ook reizigers maandagmorgen vroeg hinder gaan ondervinden van de storing van vandaag. Veel treinen staan niet op de juiste plekken en hebben niet de gewenste lengte. Ook in de rest van het land kunnen reizigers problemen ondervinden. De NS advisereert reizigers om voor vertrek de NS-reisplanner te raadplegen.

Er wordt benadrukt dat de NS de regeling 'geld terug bij vertraging' hanteert. Daarnaast gaat NS op gepaste wijze om met extra gemaakte kosten. NS zal reizigers hier op korte termijn over informeren.