Geen treinverkeer rondom Amsterdam vanwege storing bij verkeersleiding ProRail

Geen treinverkeer rondom Amsterdam vanwege storing bij verkeersleiding ProRail. (Foto: Treinenweb)
Geen treinverkeer rondom Amsterdam vanwege storing bij verkeersleiding ProRail. (Foto: Treinenweb)

Vanwege een storing bij de verkeersleidingspost van ProRail is er op dit moment geen treinverkeer mogelijk van en naar Amsterdam Centraal. De verstoringen hebben uiteindelijk ook betrekking op een groot deel van de rest van het hoofdrailnet. Het is niet bekend hoelang de situatie nog precies zal duren, maar er wordt gemeld dat dit omstreeks 23:30 zal zijn.

De storing begon aan het einde van de middag en heeft invloed op treinen die van en naar Amsterdam Centraal rijden. Een woordvoerder van ProRail heeft het volgende gemeld tegen over De Telegraaf: "De beeldschermen staan op zwart. We kunnen wel telefonisch contact hebben met machinisten, maar geen treinverkeer afhandelen. Dat zijn veel te veel treinen, dat kan je niet mondeling af." De prioriteit is om de gestrande treinen naar het eerst volgende station te loodsen.

Omstreeks 20:00 uur leek ProRail weer de controle te hebben om de dienstregeling op te starten, maar helaas bleek de storing weer terug te komen.

Reizigers in de regio Amsterdam worden geadviseerd om voorlopig gebruik te maken van alternatief vervoer of om hun reis uit te stellen. Vervoersbedrijf GVB heeft haar metro's opengesteld voor treinreizigers.