NS opent deuren van hun kantoor tijdens tentamenperiode

Het hoofdkantoor van NS in Utrecht, naast het centraal station. (Foto: Google Streetview)
Het hoofdkantoor van NS in Utrecht, naast het centraal station. (Foto: Google Streetview)

Tijdens de drukke tentamenperiode opent NS als eerste bedrijf in Utrecht haar deuren voor studenten, zodat zij zich in alle rust kunnen voorbereiden.

Het idee om het kantoor open te stellen voor studenten kwam voort uit een opdracht van een groepje trainees bij NS. Vera Tukke, IT-trainee: "Mijn groep verwonderde zich over de lege werkplekken bij NS op vrijdag. We weten daarnaast dat er te weinig plek is in de bibliotheken voor alle studenten die er graag gebruik van maken. Deze twee dingen samen, plus het feit dat NS een maatschappelijk betrokken bedrijf is, brachten ons op het idee om studenten hier een rustige studieplek aan te bieden.’"

Broodje en lunchlezing

Op vrijdag 9 juni en vrijdag 16 juni zijn studenten van 09:00 tot 17:00 van harte welkom bij het NS-kantoor op de Laan van Puntenburg 100 in Utrecht. Tijdens deze twee dagen is er een etage speciaal voor studenten beschikbaar gesteld. Daarnaast kunnen zij in de lunchpauze onder het genot van een broodje een lezing bijwonen over duurzaamheid en innovatie bij NS. Studenten moeten zich wel even van tevoren aanmelden via de website Werken bij NS.