Minstens 200 doden en 800 gewonden bij treinbotsing in India

Bij een treinbotsing in India zijn er ruim 200 doden en honderden slachtoffers gevallen. (Foto: Narenfox)
Bij een treinbotsing in India zijn er ruim 200 doden en honderden slachtoffers gevallen. (Foto: Narenfox)

Op vrijdag heeft een ernstig treinongeval in India het leven gekost aan minstens tweehonderd mensen. Het incident deed zich voor toen twee passagierstreinen en een goederentrein op elkaar botsten.

In de buurt van de stad Balasore wordt het drama plaats. Na een botsing tussen een passagierstrein en een goederentrein ontspoorde een aantal rijtuigen van de passagierstrein, waardoor ze op een ander spoor terechtkwamen. Als gevolg daarvan botste een andere trein tegen deze wagons, wat resulteerde in gedeeltelijke ontsporing van die trein.

Bij dit ernstige ongeval zijn minstens achthonderd mensen gewond geraakt. Op de locatie zijn maar liefst 75 ambulances en honderden agenten aanwezig om mensen te bevrijden, ook onder de wrakstukken. Veel mensen zitten nog vast in de treinstellen en het dodeltal zal nog kunnen stijgen. Om de gewonden naar het ziekenhuis te brengen wordt er een groot aantal bussen ingezet om de gewonden te vervoeren.

Op dit moment is het nog onduidelijk wat er precies is gebeurd. De Indiase president Narendra Modi zegt in een reactie dat 'zijn gedachten bij de nabestaanden zijn en dat de gewonden maar snel mogen herstellen'.