Alstom Coradia LINT42

Voor de Nederlandse markt is er door Alstom een variant op de LINT 41 ontwikkeld, deze LINT 41/H is speciaal geschikt voor de in Nederland en Duitsland gebruikelijke hoge perrons en heeft een vloerhoogte in het midden van 780 mm. De aanduiding '41' slaat op de lengte van het treinstel van ruim 41 meter.

De treinstellen zijn ingebruik bij Arriva op de spoorlijn tussen Mariënberg en Zutphen als in Twente. Voorheen waren deze stellen geel geel gekleurd, maar zijn sinds 2008 Twents-rood geworden, in 2016 werden de stellen tussen Mariënberg en Almelo blauw, zoals in de kleurstelling van de Vechtdallijnen.

Ook hebben de Twentse rode treinstellen rond 2012 een modernisering ondergaan waarbij er een toilet is ingebouwd, de stoelen zijn vernieuwd, informatieschermen aangebracht en een nieuwere motor is ingebouwd. Bij de blauwe stellen is geen toilet beschikbaar.

Sinds 27 mei 2007 worden de twee treinstellen door Connexxion ingezet op de verbinding Almelo – Mariënberg. Hier vervangen ze de 25 jaar oude DH-motorrijtuigen (Veenexxpress). Sinds enkele jaren is de exploitatie naar Arriva overgegaan die met hetzelfde materieel rijdt op dit traject. De stellen zijn hierbij blauw uitgevoerd. Momenteel rijdt Keolis met blauwe LINT-treinen die voorheen deels Twents-rood waren.

Laatste update: 28 jul 2020 om 00:19