Keolis Flirt-3

Voor de concessie Zwolle-Kampen en Zwolle - Enschede heeft Syntus 16 FLIRT-3 treinen aangeschaft. Deze worden geleverd in twee lengtes. De trein rijdt bij het moederbedrijf Keolis onder de naam Blauwnet welke zich exploiteert in de provincie Overijssel. De trein is geassembleerd in het Zwitserse Bussang.

De Keolis FLIRT-treinstellen bestaan uit twee en drie rijtuigen die bij de bakovergangen opgelegd zijn op Jacobsdraaistellen. Hierdoor hebben deze treinstellen brede bakovergangen en een lage vloer, zoals ook gebruikelijk is bij metro's en trams. Het ruime zicht door het gehele treinstel moet in combinatie met de aanwezige camera's een gevoel van veiligheid opleveren. De vloerhoogte is met 780 mm precies gelijk aan de hoogte van de meeste perrons.

Faciliteiten

De stellen voor deze consessie krijgen onder meer usb-oplaadpunten met een normaal stopcontact voor het opladen van mobiele apparaten en goed zichtbare reisinformatieschermen. De stellen zijn voorzien van een lage vloer, uitschuiftreden en een rolstoelvriendelijk toilet om het reizen voor mensen met een fysieke beperking makkelijk te maken. Ook is er voor deze groep mensen een Call-for-aid knop, om in geval van hulp contact te zoeken met de machinist.

Laatste update: 26 okt 2020 om 21:55