Symposium OV-Termininals

De TU Delft organiseert op 21 september een symposium over de nieuwe OV-terminals van verschillende stations in Nederland. Met het symposium wil de universiteit aandacht schenken aan de grote projecten rondom de vernieuwing van de stations.

Tijdens het symposium ‘Station Centraal; OV-terminals voor de toekomst’ zal door onder andere Koen van Velsen (Spoorbouwmeester station Breda) en Jan Benthem (Benthem Crouwel Architekten) gesproken over de vernieuwing van de stations in Amsterdam Centraal, Amsterdam Bijlmer ArenA, Utrecht Centraal, Arnhem, Den Haag Centraal, Delft, Rotterdam Centraal en Breda. Deze stations staan bekend als Nationale Sleutelprojecten voor de HSL-lijn..

Naast het symposium zal de TU Delft een overzicht van de grote stations in Nederland en België geven, die deel uit maken van het traject van de HSL-lijn. Het betreft hier stations in aanbouw en reeds opgeleverde projecten.

De tentoonstelling is van 19 tot 30 september te zien in het gebouw van de faculteit Bouwkunde van de TU Delft. Deelname aan het symposium op 21 september is gratis. Aanmelden kan via www.stationcentraal.eu.

Bron: Architectenweb

Datum: wo 21 sep 2011