Open dag Den Haag Centraal

Op zaterdag 26 oktober organiseert het project Den Haag Nieuw Centraal een open dag. Tussen 11.00 en 16.00 uur kunnen journalisten, bewoners en andere geinteresseerden een kijkje nemen achter de schermen van de verbouwing van het station.

Elk kwartier vertrekt een rondleiding vanuit de stationshal. Opzichters, uitvoerders en bouwmanagers van ProRail, NS en Strukton, dagelijks betrokken bij de bouw, vertellen in tijdens een ronde door de bouwput alles over het nieuwe station en de bouw ervan. Daarnaast worden er presentaties gegeven over de verbouwing van zowel de stationshal als de winkelplint van Stichthage. Ook de gemeente en de architect van het nieuwe station, Benthem Crouwel, zullen een presentatie verzorgen. Voor kinderen is er een speciale speurtocht georganiseerd. Ook kunnen kinderen in een bouwoutfit op de foto.

Nieuw stationsgebouw

ProRail levert voor de gemeente Den Haag in 2014 een compleet nieuw stationsgebouw op waar al het openbaar vervoer bij elkaar komt. Het dak van de hal is gemaakt van glas en is 22 meter hoog. De nieuwe openbaar-vervoer-terminal is nodig omdat er steeds meer mensen gebruik maken van het station. Er maken hier nu al iedere dag ongeveer 190.000 mensen gebruik van het station. De gemeente Den Haag is opdrachtgever voor de bouw van het nieuwe station. NS draagt zorg voor de verbouwing van winkels en reizigersvoorzieningen in de stationshal om zo de reis en het verblijf op het station zo comfortabel mogelijk te maken.

ProRail werkt aan spoor en stations

Het project Den Haag Nieuw Centraal is onderdeel van de grootste stationsverbouwing sinds het bestaan van de spoorwegen. Omdat het treinverkeer is toegenomen, zijn de huidige stations uit hun jasje gegroeid. Daarom maakt ProRail in samenwerking met NS nu op tal van stations meer ruimte en comfort voor reizigers, om de groei van het treinverkeer nu en in de toekomst te faciliteren. Er wordt daarnaast gebouwd aan ruimere traversen, langere perrons, liften, roltrappen, wachtruimtes, nieuw meubilair en fietsenstallingen. Op dit moment zijn er verschillende grote en kleine stations in verbouw zoals Amsterdam, Arnhem, Gouda, Delft, Utrecht, Den Haag, Rotterdam, Breda en Zwolle.

Meer informatie over programma

Op de open dag op zaterdag 26 oktober zijn er tussen 11.00 en 16.00 uur er diverse activiteiten in het station. Naast de rondleidingen zullen er diverse presentaties plaatsvinden. Op de site van het project is er meer informatie over het programma: http://www.denhaagnieuwcentraal.nl/opendag

 

Datum: za 26 okt 2013