Raildagen

Ook Alstom houdt open dag in Rotterdam. (Foto: Alstom / Shunter)
Ook Alstom houdt open dag in Rotterdam. (Foto: Alstom / Shunter)

Op 15 en 16 september 2023 is het een uitgelezen kans voor iedereen in Nederland om de fascinerende wereld van het Nederlandse openbaar vervoer en de spoorsector te ontdekken. Veel spoorbedrijven openen op deze twee dagen hun deuren open voor het publiek en heten ze iedereen van harte welkom.

Er valt veel te ontdekken en te ervaren, zelfs dingen die normaal gesproken niet toegankelijk zijn. Bovendien zul je veel enthousiaste vakmensen tegenkomen die jou graag als hun nieuwe collega verwelkomen. Dus aarzel niet en grijp deze unieke gelegenheid aan om de  locaties te bezoeken.

Op de site van Raildagen.nl vind je uitgebreide informatie over alle locaties die je kunt bezoeken, inclusief hun specifieke details en eventuele aanmeldingsmogelijkheden. Je kunt filteren op de gewenste dag, provincie, beschikbare activiteiten en faciliteiten.

Een aantal interessante evenementen is een rondleiding bij Alstom in de Rotterdamse Waalhaven, een opendag bij onderhoudswerkplaats LWR die eveneens in Rotterdam zit, maar dan op de Maasvlakte. Verder opent Arriva op Groningen, Venlo, Zutphen en Kerkrade hun treinen om de techniek ervan te laten zien. Maar ook nostalgie is te zien met de museumstoomtram Hoorn-Medemblik, filmvoorstellingen bij de NVBS in Amersfoort of een rondleiding door de oude Wagenwerkplaats in Amersfoort.

Kortom: Er is op vrijdag 15 en zaterdag 16 september voor ieder wat wils in de spoorsector. De standaard openingstijden zijn van 10.00 uur tot 15.00 uur, tenzij anders vermeld.

Op deze pagina kan de je de deelnemende locaties zien. Let erop dat er voor sommige activiteiten een inschrijving geldt.