AFGELAST: SpoorwegenTV Live

DIT EVENEMENT IS AFGELAST VANWEGE DE TEGENVALLENDE KAARTVERKOOP

‘SpoorwegenTV Live’ heet het evenement dat 26 april 2020 in het museum plaats zal vinden. Naast de voorpremière van nieuwe afleveringen zal er een half uur durende film vertoond worden waarin SpoorwegenTV terugblikt op het Nederlandse spoor van de afgelopen 4 jaar waarin we uniek, niet eerder gepubliceerd materiaal laten zien..

De maker(s) van SpoorwegenTV zijn aanwezig om te vertellen over deze youtube serie. Bezoeker kunnen hierbij vragen stellen om alles te weten te komen over het filmen bij, op en in treinen.
Daarnaast zijn er 3 bekende sprekers uit de spoorwereld uitgenodigd die geheel in de SpoorwegenTV stijl zullen worden geïnterviewd, zonder camera’s maar voor een ‘live’ publiek! Dit zijn Ruben Klarenbeek; directeur van het spoorbedrijf Railexperts, Michiel Dermois; trein restaurateur en machinist, en Peter-Paul de Winter; Hoofd collecties Spoorwegmuseum. Ook aan hen kan het publiek alles vragen.

Om het geheel compleet te maken is er de mogelijkheid om vanaf Amersfoort naar het evenement in het museum af te reizen met de historische Mat’64 904 van Stichting Mat’64.

Organisator van het evenement is de videoproducent Vortical die tevens de serie produceren.
De trein van Stichting Mat’64 zal gereden worden door het spoorbedrijf Railexperts, gespecialiseerd in chartertreinen en afwijkend spoorvervoer.

Michiel Dermois is in de spoorwereld zeer bekend omdat hij het meerdere keren voor elkaar gekregen heeft om afgeschreven treinen met een groep enthousiastelingen op te knappen en rijdend te krijgen.
Kaarten voor het evenement zijn uitsluitend via www.spoorwegentv.nl te bestellen en geven tevens toegang tot het spoorwegmuseum. (Het evenement is niet openbaar toegankelijk. Met reguliere toegang tot het museum is dus geen toegang tot het evenement mogelijk).

SpoorwegenTV is in 2017 begonnen en uitgegroeid tot het bekendste trein-kanaal op Youtube. In 2020 gaat het 4e seizoen van start.