22 Doden en 171 gewonden bij treinongeluk Taiwan

In Taiwan zijn zondag minstens 22 mensen om het leven gekomen nadat de 'Puyuma-Express'-trein ontspoorde. Het ongeluk vond plaats in Yilan, een gebied in het noord-oosten van het eiland. Het is het ernstigste treinongeluk in meer dan dertig jaar in Taiwan.

Bij het ongeluk ontspoorden zes wagons, waarvan er vier vervolgens op hun kant terechtkwamen. Onduidelijk is nog hoe dit heeft kunnen gebeuren. Het nationale spoorwegbedrijf zei dat het spoor in goede staat zou verkeren. Inmiddels heeft de politie een onderzoek ingesteld.

De plaatselijke autoriteiten melden dat naast de 22 doden 171 mensen gewond zijn geraakt. Vrij snel na het ongeluk kwam de hulpverlening op gang. Honderden reddingswerkers en militairen werden hierbij ingezet, en waren uren bezig met het bevrijden van de mensen.

De Taiwanese president Tsai Ing-wen en premier William Lai hebben hun medeleven uitgesproken richting de slachtoffers en hun nabestaanden. "We zijn met man en macht bezig met de reddingsoperatie", schrijft de president op Facebook.

Foto: Onbekend - Treinongeluk Taiwan
Foto: Onbekend