ProRail viert mijlpaal bij toegankelijk maken station Gorinchem

Regiodirecteur Helga Cuijpers van ProRail, gedeputeerde Floor Vermeulen van Provincie Zuid-Holland en wethouder Joost van der Geest van gemeente Gorinchem hebben vrijdag 19 oktober de eerste mijlpaal gevierd voor het beter toegankelijk maken van station Gorinchem.

Het vernieuwde station krijgt een nieuwe reizigerstunnel met een lift op perron. De starthandeling van vrijdag bestond uit het plaatsen van de laatste perrontegel op het perron. Behalve dat er een nieuwe tunnel met lift wordt gebouwd, komt er aan de Haarwijk-zijde ook een nieuw perron. Dit nieuwe perron wordt bereikbaar gemaakt via een hellingbaan en een trap.

Mindervalide reizigers kunnen het middenperron op dit moment enkel bereiken via een overpad over de sporen, onder begeleiding van treinpersoneel. " Alleen dat al is reden genoeg om het station samen met provincie en gemeente flink onder handen te nemen.", zegt ProRail.

De oude tunnel blijft tijdens de bouw in gebruik en wordt verwijderd als de nieuwe tunnel klaar is. De bouw is september 2018 begonnen en neemt ruim een jaar in beslag.

Illustratie: ProRail

Illustratie: ProRail
Illustraties: ProRail

Bron: ProRail