Verbouwing station Rotterdam-Alexander loopt uit

De werkzaamheden aan het treinstation Rotterdam-Alexander lopen uit. ProRail hoopte eerst in de zomer van 2019 klaar te zijn, echter vanwege het constateren van afwijkingen zal de verbouwing niet eerder worden afgerond dan in het voorjaar van 2020.

In juni van dit jaar werd er door bouwers ontdekt dat de plannen van de verbouwing van de stationshal niet aansloten op de praktijk. De bouwtekeningen van het station bleken niet te kloppen met wat er gevonden is. Hierdoor moest het ontwerp worden aangepast wat de nodige tijd heeft gekost, zegt de NS. Door aanpassing zullen de kosten van de verbouwing nog hoger oplopen dan de eerder verwachtte 12 miljoen euro. Het is niet duidelijk wat de extra kosten zullen zijn.

Verbouwing

Momenteel is het station van Rotterdam-Alexander nog een treinstation waar een metrostation van de RET aan vastzit. Straks is er voor de reizigers één mooi station met voor de grootste overstapstroom een loopbrug van de trein naar de metro en vice versa. Overstappers hoeven straks bovendien niet meer eerst het metrospoor over te steken, wat de oversteek veiliger maakt. Rotterdam-Alexander is het derde treinstation van Rotterdam, na Centraal en Blaak en is vijftig jaar oud. Na de verbouwing moet Alexander 'mooier, veiliger en makkelijker' zijn.

Foto: Nederlandse Spoorwegen
Een 'artist-impression' luchtfoto van het vernieuwde station Rotterdam Alexander.
Foto: Nederlandse Spoorwegen

Foto: M. Minderhoud
Het huidige Rotterdam Alexander wat het komende jaar op de schop gaat.
Foto: M. Minderhoud