Twee jongens (17) opgepakt na levensgevaarlijk treinsurfen

Twee baldadige waaghalzen van zeventien jaar zijn donderdag door de politie opgepakt vanwege treinsurfen. Het stuntende duo liftte met gevaar voor eigen leven mee op een goederentrein in het Rotterdamse havengebied tussen IJsselmonde en Pernis, meldt ProRail.

Tijdens de rit merkte de machinist de waaghalzen op waarna hij een noodstop maakte. Hierbij is een collega van hem gewond aan geraakt aan zijn enkel doordat de trein met volle kracht de noodremming inzette. Hij is naar een ziekenhuis gebracht.

De waaghalzen sloegen toe op een rangeerterrein. "De trein reed op dat moment met een snelheid van zo’n tien kilometer per uur. Als de trein harder had gereden of wanneer het een volle passagierstrein was geweest, waren de gevolgen erger geweest", aldus een woordvoerder. Ook spreekt diegene van een 'bizarre' actie. Hoewel de jongens door de politie bekeurd zijn, ziet ProRail het tweetal graag nog voor de rechter verschijnen.

Treinsurfer

Eerder dit jaar werd er een 17-jarige jongen uit Delft opgepakt nadat hij vorig jaar november en in januari van dit jaar op levensgevaarlijke wijze buiten een passagierstrein heeft meegereden tussen Schiedam en Delft, en Lage Zwaluwe en Zevenbergen. De jongen had bij beide keren zijn actie zelf gefilmd voor op YouTube, maar had zichzelf niet herkenbaar in beeld gebracht. Cameraonderzoek heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat de jongeman opgepakt kon worden.

Het is niet bekend of het bij deze actie om dezelfde persoon gaat.

Archieffoto: Pxhere
Archieffoto: Pxhere