NS herinnert deelnemers NS Extra 125.000 keer aan een vergeten check-uit

NS heeft sinds de start van NS Extra in 2015/2016 zo’n 125.000 herinneringen verstuurd voor een vergeten check-uit. Totaal is via NS Extra al voor ruwweg een half miljoen euro aan vergeten check-uits gecorrigeerd – geld dat de reizigers hebben teruggekregen. De service is alleen beschikbaar voor reizigers met een persoonlijke OV-chipkaart die zich (gratis) hebben aangemeld voor NS Extra.

Wanneer je op saldo reist, wordt bij het inchecken het instaptarief van je saldo afgeschreven. Bij het uitchecken wordt normaal het instaptarief teruggestort en krijg je alleen de gereisde kilometers in rekening gebracht. Als je niet uit checkt, ben je het instaptarief kwijt, tenzij reizigers dit later alsnog corrigeren. De dienst blijkt overigens sinds augustus 2017 niet bij iedereen juist te hebben gewerkt. Het gaat om de groep NS Extra gebruikers waarbij NS automatisch het check-uit station bepaalt op basis van het reisgedrag. NS gaat dit komende week alsnog corrigeren. Het gaat hier totaal om 15.000 vergeten check-uits.

De verwachting is dat NS Extra dit jaar zal groeien richting de 800.000 deelnemers. Naast de checkout alert profiteren deelnemers ook van tijdelijke aanbiedingen om voordelig te reizen of op de stations bijvoorbeeld bij Julia’s of La Place.

De NS heeft inmiddels al 550.000 deelnemers die geabonneerd zijn op NS Extra.

Foto: Treinenweb
Foto: Treinenweb

Bron: Treinreiziger