Rover verbolgen over besluit NS voor overslaan Duivendrecht

Reizigersvereniging Rover heeft aangegeven verbolgen te zijn over het besluit van de NS om tijdens de Huishoudbeurs van 17 t/m 25 februari geen tussenstop te maken op station Duivendrecht. Wel zouden er Intercities op Amsterdam RAI stoppen.

De vereniging noemt het een 'lompe maatregel die voorheen nooit genomen werd als Intercity’s tijdens een druk evenement een extra stop in station Amsterdam RAI maakten'.

Het zou volgens hen een indirect gevolg zijn van de tien-minutentrein die eind vorig jaar ging rijden tussen Amsterdam en Eindhoven. Hierdoor moeten niet alleen sprinters en goederentreinen wijken, maar ook is er geen stop meer mogelijk op zowel Duivendrecht als Amsterdam RAI. De keuze voor een intercity-stop op Duivendrecht werd voorheen tijdens grote evenementen genomen omdat Duivendrecht een knooppunt-station is met een makkelijke overstap naar Amsterdam RAI.

Voetbalwedstrijd

Eerder dit jaar werd ook station Amsterdam Amstel overgeslagen ten behoeve van een extra stop op station Bijlmer Arena wegens een voetbalwedstrijd. Hiermee zou de laatste trein vanuit Amsterdam  naar Maastricht zijn normaal geplande stop op Amstel dus hebben overgeslagen, om ruimte te maken door een extra stop op Amsterdam Bijlmer ArenA.

Rover heft aangegeven zich niet neer te leggen bij de onbetrouwbare bediening van stations door Intercity’s uit de vastgestelde jaardienstregeling.

Foto: Treinenweb
Foto: Treinenweb

Bron: Rover