ProRail neemt Tiel-Elst onder handen

ProRail gaat het spoor vernieuwen tussen Tiel en Elst. Tegelijk pakt de spoorbeheerder ook nog meer werkzaamheden op dit traject op. Er rijden van 29 juli tot en met 5 augustus bussen in plaats van treinen.

Er zal groot materieel worden ingezet om ruim 8 kilometer spoor, dwarsliggers en ballaststenen tussen Tiel en Elst te vernieuwen. En zullen er 12 overwegen op dit traject worden vernieuwd. Bij Kesteren zullen ook vijf wisselsop de schop gaan, zodat in elk van deze gevallen het spoor weer voor langere tijd in goede staat verkeert.

Vervangend vervoer

Er wordt al langer op dit traject gewerkt, maar dan zonder grote treinhinder: in de periode van maandag 24 juli t/m donderdag 27 juli en van zondag 6 augustus t/m woensdag 9 augustus rijden er in verband met de werkzaamheden in de avonduren (vanaf 21:55 uur) geen treinen maar bussen. Van zaterdag 29 juli tot en met zaterdag 5 augustus rijden er helemaal geen treinen maar bussen tussen Tiel en Elst.

Onderhoudswerkzaamheden die met treinhinder gepaard gaan plant ProRail met opzet in periodes waarin de reizigersaantallen lager zijn dan gemiddeld, zoals in nachten, weekenden en vakanties. Check voor je vertrek de reisplanner.

Foto: LooiNL
Foto: LooiNL

Bron: ProRail