Nostalgische Britse trein uit Downton Abbey vernield

Vandalen hebben in Groot Brittannië acht rijtuigen van een historische trein vernield. De trein was ook bekend uit enkele scene's uit de Britse dramaserie Downton Abbey. De schade aan de trein is niet gering, en de onderhoudende vrijwilligers zijn dan ook zwaar geschokt.

De teakhouten trein was bestemd voor een historisch festival aan de museumspoorlijn North Yorkshire Moors Railway, die door het park van North Yorkshire rijdt. De trein is zwaar gevandaliseerd en naast veel ingeslagen ramen is ook het interieur volledig vernield. Meubilair is omvergetrokken en wanden zijn vernield. Ook is er waterschade ontstaan doordat de vandalen brandblusser zouden hebben leeggespoten.

Het museum welke de trein in beheer heeft is woedend en verwacht een schade omgerekend in de tientallen duizenden euro's zal lopen. Ook het vrijwillige personeel van het museum is ontdaan. Zij zullen de komende tijd de trein weer in orde gaan maken, maar verwachten dat de trein dit jaar niet meer ingezet zal worden.Foto: North Yorkshire Moors Railway

Foto: North Yorkshire Moors Railway
Foto's: North Yorkshire Moors Railway