Spoorwerkzaamheden rond Alphen aan de Rijn

ProRail voert van zaterdag 23 tot en met zondag 31 juli aanstaande werkzaamheden aan perrons uit in het kader van het programma "Station Alphen aan den Rijn toegankelijk". De perrons zullen worden opgehoogd naar de jusite standaarden. Door deze werkzaamheden is er geen treinverkeer mogelijk van, via en naar Alphen aan den Rijn. De NS zet bussen in.

Aanpassen perronhoogtes

De werkzaamheden betreffen het aanpassen van de perronhoogtes. De voorbereidingen daartoe zijn al op 18 juli gestart bij spoor 1. Dit heeft nog geen gevolgen voor het treinverkeer. De perrons komen op gelijke hoogte met de instaphoogte van de treinen. Dat maakt instappen makkelijker, ook voor mensen die minder goed ter been zijn.

Geen treinverkeer

Door de werkzaamheden is er geen treinverkeer mogelijk van, via en naar Alphen a/d Rijn, van 23 tot en met 31 juli 2016. NS zet bussen in tussen Alphen a/d Rijn en Gouda/Bodegraven/Leiden Centraal. Reizigers tussen Utrecht Centraal en Leiden Centraal kunnen omreizen via Schiphol, reizigers tussen Woerden en Leiden Centraal reizen om via Den Haag Centraal. De extra reistijd is 30-45 minuten. We raden reizigers aan kort van tevoren de reisplanner te checken voor het meest actuele reisadvies.

Omdat er negen dagen geen treinverkeer mogelijk is van, via en naar Alphen aan den Rijn, is ProRail  ook op andere plekken aan dit tracé aan het werk. Waaronder tussen Waddinxveen-Noord en Leiden.

Foto: Chingon
Foto: Chingon

Bron: ProRail