NS zet extra treinen in naar Vierdaagse

De Nederlandse Spoorwegen zetten extra treinen in van en naar de Nijmeegse Vierdaagse. Deze zullen 's nachts en overdag rijden, zodat de wandelaars op tijd op hun start kunnen aankomen. Op 22 juli rijden er tijdens de laatste dag van de loop de gehele dag extra pendeltreinen. Ook wordt er gedurende de hele vierdaagse een toeristentreintje ingezet in Nijmegen.

Voor wandelaars die dagelijks met de trein naar de start willen rijden er van dinsdag 19 juli t/m vrijdag 22 juli extra vroege treinen op de trajecten Zwolle-Arnhem-Nijmegen, Utrecht-Arnhem-Nijmegen en ’s-Hertogenbosch-Nijmegen.

  •  ’s nachts en op 22 juli tijdens de 'Via Gladiola' overdag rijden er extra pendeltreinen tussen Nijmegen en Wijchen v.v. Reist u alleen tussen deze stations, dan kunt u het beste van deze treinen gebruikmaken vanwege de verwachte drukte in de andere treinen.
  • Op de dag van de feestelijke intocht op de ‘Via Gladiola’ rijden er speciale pendeltreinen tussen Arnhem en Nijmegen.

NS "Hup-on Hup-off" trein

Door heel Nijmegen rijdt de NS ook met een toeristentreintje. Deze trein biedt plek aan 45 reizigers en heeft open ramen. Een rit met de trein is gratis en inchecken inchecken in niet nodig. De trein is voorzien van een muziekinstallatie die passende muziek ten gehore zal brengen.

De Hup-On Hup-Off express start op Nijmegen Centraal en rijdt vervolgens naar de Waalkade. Onderweg stopt de trein op twee tussengelegen stations (4DaagsePlein en Kelfensbos). Ditzelfde geldt voor de terugreis. Nadat de trein weer terug is op het Centraal Station rijdt hij via de stations Waalkade Labyrinth en Festival Op ’t Eiland naar station Lent om vanaf daar de terugweg weer te vervolgen.

De Hup-On Hup-Off express rijdt van 12.00 uur tot 20.00 uur en is voor iedereen toegankelijk.

Foto: NS
Foto: Nederlandse Spoorwegen