Conductrice mishandeld bij Almere Poort

Zondagavond hebben er enige tijd minder treinen gereden tussen Almere en Weesp na een mishandeling van een conductrice. Het incident vond rond 22:45 uur plaats. Een conductrice werd tussen station Muziekwijk en Almere Poort mishandeld door een reiziger zonder geldig vervoersbewijs.

Het NS-personeelslid stuitte tijdens een controleronde in de trein op een man die over geen geldig vervoersbewijs beschikte. De man sloeg de conductrice vervolgens met een tas  in haar gezicht en is op station Almere Poort vervolgens de trein uitgevlucht. De conductrice die flink geschrokken was verklaarde dat de last had van haar hoofd en arm, maar maakt het naar omstandigheden weer goed.

Incident

Vanwege het incident is de trein stilgezet op station Almere Poort. Agenten hebben daar met verschillende getuigen gesproken. Omdat er maar één spoor beschikbaar was reden er veel minder treinen tussen Almere en Weesp.

Het gaat om een negroïde man van ongeveer 35 jaar oud. Hij is 1,90 meter lang, heeft een gespierd postuur en een kaal hoofd. Hij heeft een tatoeage in zijn nek en droeg een blauwe gewatteerde jas en een spijkerbroek. De politie onderzoekt de zaak en vraagt getuigen op om zich te melden. Dit kan onder andere via 0900-8844.

Foto: E. Wolters
Foto: E. Wolters