Forse schade na stenen op spoor Duitsland

De politie in het Duitse Meppen, net over de grens bij Klazienaveen, maakt jacht op vandalen die het treinverkeer tussen Emden en Rheine hebben ontregeld. Er zouden stenen op het spoor zijn gelegd die zware schade hebben aangebracht aan de infrastructuur die inmiddels al oplopen tot 16.000 euro.

De schade is aangericht op en rond de spoorwegovergang Teglinger Straße in het Duitse Meppen. Diverse sensoren die de spoorwegovergangen aansturen raakten afgelopen maandag en dinsdag  zwaar beschadigd waarna ze vervangen moesten worden.

De Duitse politie neemt de zaak hoog op, en meldt dat de stenen als projectielen door de lucht kunnen vliegen zodra er een trein passeert. Dit kan levengevaarlijke gevolgen hebben. Ze benadrukken dat dit verder gaat dan een kwajongensstreek.

De vandalisme vond plaats op beide dagen tussen half acht en tien uur 's avonds. Met de hoop op een heterdaad heeft de politie op woensdag een helicopter ingezet, maar zonder resultaat. Mocht de politie de dader opsporen, "dan zal de aangerichte schade wordt verhaald op de daders, hoe jong die ook zijn." meldt de politie.

In Nederland was er afgelopen weekend ook sprake geweest van een levensgevaarlijke situatie van stenen op het spoor. Ook in dit geval is de Nederlandse politie zeer alert.

Foto: Richard Huber
Een Duitse trein van de DB. (Foto: Richard Huber)

Bron: Dagblad van het Noorden