Geen vervolging bierfietsongeluk

Er gaat geen strafrechtelijke vervolging plaatsvinden voor het fatale bierfietsongeluk dat in april van dit jaar plaatsvond bij een spoorwegovergang in Eindhoven. Dat liet het Openbaar Ministerie vrijdag weten. Bij het ongeval kwam een 24-jarige man uit Nuenen noodlottig om het leven.

Volgens het politieonderzoek is duidelijk geworden dat de bierfiets geklemd werd tegen de slagboom. Op de fiets vonden zich ongeveer twintig jongens, waarvan één van hen om het leven is gekomen. Ze hebben met alle macht geprobeerd de fiets los van het spoor te krijgen, maar tevergeefs. Het slachtoffer werd door de trein aangereden en overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

De politie heeft inmiddels al zowel een getuigen- als een technisch onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeluk. Omdat de verklaringen behoorlijk van elkaar afwijken is niet geheel duidelijk wat er daadwerkelijk gebeurd is, zegt het OM. Hierdoor zal er geen strafrechtelijke vervolging mogelijk zijn. Inmiddels zijn alel betrokkenen geinformeerd door het OM.

Bron: De Telegraaf