[upd] Veel hinder Noord-Holland en Randstad door zomerstorm

Het KNMI heeft zaterdagochtend een weeralarm afgegeven voor storm met zware windstoten. Hierdoor is het treinverkeer in de provincie Noord-Holland en de Randstad behoorlijk ontregeld en zijn er veel stremmingen op het spoor als gevolg van omgewaaide bomen op het spoor.

Eind van de middag gaat het ook in het noorden van het land hard waaien. Houd hier rekening mee als u de komende uren op reis gaat in Groningen, Friesland en Drenthe.

Inmiddels rijden er geen trams en metro’s meer in Amsterdam. Ook rondom Den Haag HS is het treinverkeer stilgelegd door de politie omdat er een hijskraan op omvallen staat. Ook trams rijden niet rondom dit station.

Op een aantal trajecten is het treinverkeer gestaakt omdat er bomen zijn omgewaaid en op het spoor terecht zijn gekomen. Voor een actueel overzicht van de gestremde trajecten kan je de verstoringen-pagina bekijken. Ook wordt aangeraden om eventueel voor vertrek de reisplanner te raadplegen.

Reisadvies

Er wordt aangeraden om niet met de trein te reizen binnen de Randstad of de provincie Noord-Holland. Reist u van of naar het noorden, houd dan rekening met eventuele vertraging.


De situatie omstreeks 17:00 uur (bron: NS)